enero 22, 2020

L’Ajuntament edita la guia de Nadal 2019/20, amb tota l’oferta d’activitats a la ciutat

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de València ha editat la Guia de Nadal, una publicació dirigida tant a la ciutadania com a les persones que visiten la ciutat en els dies festius. El programa recull totes les activitats que es desenvolupen a València, des de propostes musicals, a mercats extraordinaris, visites i celebracions, a més de les convocatòries tradicionals com la Cavalcada de Reyes o la festa Campanades, que enguany celebra la seua cinquena edició.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat la nova publicació que, en la versió en paper, es distribuirà a partir de la setmana per les diferents dependències municipals (seus administratives, centres de joventut, alcaldies de poble, centres d’activitats per a majors, oficines de turisme, museus de Cultura Festiva, juntes de districte…), i en la seua versió digital pot ser consultada al web municipal. Un any més s’ha incrementat la tirada, amb un total de 60.000 exemplars impresos, 35.000 en valencià i 25.000 en castellà.

Tal com ha explicat Fuset, «és el tercer any que editem esta Guia de Nadal, que recull les activitats no sols de la Regidoria de Cultura Festiva i de l’Ajuntament, sinó que és una vertadera guia de ciutat. Una guia que recull centenars de propostes que el públic, tant local com visitant, pot gaudir durant estos dies de Nadal a València», ha explicat. La guia recull totes les activitats que es poden gaudir estos dies a la ciutat, agrupades per temes, i amb detall de les característiques, lloc i horaris en els quals es poden disfrutar.

El regidor ha subratllat la col·laboració de les diferents delegacions municipals (Cultura, Esport, Comerç, Joventut, Turisme…) en l’elaboració del programa. Tal com ha assenyalat, «és una programació que creix cada any amb l’aspiració de recopilar tant l’oferta pròpia municipal com la del conjunt de la ciutat«. Fuset ha indicat que, de la mateixa manera que en el cas de la Gran Fira, «busquem oferir una proposta com més plural i diversa possible, de cara a consolidar esta festivitat a la ciutat».

D’esta manera, la Guia comença amb els llocs amb decoració i llums nadalenques que, enguany presenten la novetat que els colors de la decoració també són visibles durant el dia mitjançant al sistema Vitroled. La decoració s’estén per tota la ciutat amb arbres i llums en espais singulars, «amb l’objectiu de fer arribar el Nadal als barris i pobles de València», ha destacat el regidor.

EXPOJOVE 2019-2020 ESTARÀ DEDICADA A l’ECOLOGIA

També es recullen els horaris de visita al Betlem Artístic instal·lat des del passat dia 5 en el Saló de Cristalls de l’Ajuntament (i que a partir de la setmana que ve inicia el seu horari vespertí) fins al 4 de gener. El conjunt, creat per l’Associació de Belenistes de València, s’estén sobre 45 metres quadrats, i està compost per construccions hebrees i més de 300 figures, algunes d’elles peces úniques. També s’oferix informació sobre el Betlem a grandària natural situada a la plaça de la Reina, així com dels pesebres als barris, instal·lats per associacions, parròquies, comissions falleres, confraries i germanors de Setmana Santa.

Unes altres de les propostes són els concerts de nadales. La Regidoria de Cultura Festiva ha programat un cicle de recitals, on diversos cors i grups difondran als carrers el repertori musical tradicional d’estes festes. La Guia recull els horaris i emplaçaments: des del Concert TubaNadal 2019, el dia 19 en la plaça de l’Ajuntament, als que s’han programat en diferents mercats de la ciutat; el festival Nadals al Carrer, el dia 22; Nadals a Orriols (dia 23); o Rodafolk, el dia 28, entre altres.

La programació es fa ressò també de les activitats de Nadal en els Mercats; i també de la nova edició d’Expojove (del 26 de desembre al 4 de gener), que enguany estarà dedicada a l’Ecologia. La festa Campanades de València, per a donar la benvinguda a l’any 2020, i la Cavalcada de Reyes del 5 de gener, amb les activitats prèvies (la missatgera Caterina i la Bústia Real) completen la programació.

La Guia recull també les iniciatives a desenvolupar en els Centres Municipals de Joventut, en els centres esportius municipals, i les propostes impulsades per l’Associació de Comerciants del Centre Històric, i finalment, oferix àmplia informació sobre les propostes festives en els diferents pobles de València. Tota la informació sobre el programa de #NadalVLC quedarà reflectida en les xarxes socials de Festes de València.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.