enero 21, 2020
TAPIZ VIRGEN

L’Ajuntament instal·larà divendres el tapís de la Mare de Déu que enguany fa referència a Sant Vicent Ferrer

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, procedirà a instal·lar este pròxim divendres el tapís tradicional per la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats que se celebrarà a València el pròxim diumenge, dia 12. El regidor Pere Fuset ha explicat que enguany s’aprofitarà esta festivitat per «continuar commemorant el sisé centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, com ja va ocórrer amb els actes extraordinaris del passat 27 d’abril o la processó d’ara fa un mes».

En concret, el tapís d’enguany farà referència al sant i l’inclourà en el tapís per continuar commemorant l’any santvicentí. La confecció final inclourà una estampa que evoca la València antiga i la seua vinculació tant amb la Mare de Déu dels Desemparats com amb Sant Vicent Ferrer.

Entre les representacions que hi haurà incloses es trobaran diversos àngels que custodien la Mare de Déu. El tapís, amb unes mides d’11 per 8,55 metres estarà envoltat per una sanefa amb motius florals i decoratius, i presidirà tant les dansaes com el trasllat i tots els actes que es celebren en honor a la Mare de Déu.

L’empresa contractada per a l’elaboració, trasllat, muntatge i desmuntatge del tapís ha utilitzat flors diverses per al disseny final, com ara camamil·les, sanguinàries o clavells que donaran la textura amb el dibuix que requerix.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.