Els poetes valencians celebraran la velada en honor de la seua patrona, la Mare de Deu dels Dolors

El pròxim divendres dia 12 d’abril, Lo Rat Penat celebrarà el tradicional acte poètic i musical en honor a la Mare de Deu dels Dolors, Patrona dels Poetes Valencians. L’acte tindrà lloc a partir de les 20:30 h en l’iglésia de Sant Nicolau de Valéncia.

L’acte estarà presidit per la CXXXV Regina dels Jocs Florals, María Chaqués Vöhringer que estarà acompanyada per la seua Cort d’Amor, formada per: Anna Teresa Murgui González, Patricia Sanz Ciurana, Eva María Sanjuán Fabuel, Alba Oliete Bosque, Angela Gil Ramos i Cynthia Cuartero Núñez.

La salutació, apertura i glossa de l’acte serà realisada per D. Antonio Corbí Copoví, vicerrrector de la parròquia de Sant Nicolau de Valéncia, i tancarà l’acte l’Hble. Sr. D. Enric Esteve i Mollà, President de Lo Rat Penat.

En la part poètica, el Pròlec estarà a càrrec del poeta Sito Sánchis; el I Dolor, La profecia de Simeó, serà versada per la poetesa Immaculada Ballester i Montava; el II Dolor, La Fugida a Egipte, per Donís Salvador i Cháfer; el III Dolor, La Pèrdua de Jesús en el Temple, serà realisat per Josep Albert Aymemir i Casasús, el IV Dolor, l’Encontre en el carrer de l’Amarguraper Enric Almero i Zanon, el V Dolor, La Mort de Jesús en la Creu per Ampar Cabrera i Sanfèlix, el VI Dolor El Devallament de la Creu per Elena Casa i Llàcer i, finalment, el VII Dolor, la Sepultura de Jesús serà versada per Donís Martin i Albizua, posant fi a les intervencions poètiques.

El Cor Popular de Lo Rat Penat, que posarà música a la velada estarà dirigit per Jesús Madrid, intercalant en el recital poètic els temes: “Junt a Tu” (L. Masson, espiritual negre) “Pregaria a Maria” (C. Gabarain), “Hui, Senyor, cansats” (Popular), “Aleluya” (Leonardo Cohen, Quebec 21-09-1934, Els Àngels 7-11-2016)), “Adagio” (Tomaso Giovanni Albinoni, Venècia 8-6-1671 a 17-1-1751).

Autor entrada: artur

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.